Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Sant Antoni 2021 suspès
[ Publicada el 29/12/2020 a les 10:00:00 ]
Sant Antoni 2021 suspès
Transcrivim el text complet

Forcallanes, forcallans i visitants:

Al mes de juliol la Confraria de la Santantonà ens vam fer càrrec de l’organització de la festa de Sant Antoni amb les expectatives de realitzar la nostra gran celebració de l’hivern; i a la vegada conscients que tot seria molt difícil.

No té cap sentit celebrar festes en mig d’una pandèmia que ens separa de familiars, amistats, veïnes i veïns. Les festes de Sant Antoni són molt participatives, les celebrem al carrer i no ens la podem jugar gens amb la salut de la gent del poble i de les persones que ens visiten. Si fa més de quaranta anys aquells majorals van passar les festivitats al cap de setmana, va ser per tal de reunir a la majoria de forcallanes i forcallans.

L’Ajuntament de Forcall i la Confraria de la Santantonà han decidit la SUSPENSIÓ de tots els actes de Sant Antoni 2021 –Maio, “pastà” de la Rotlleta i Sant Antoni-. La crisi sanitària ens obliga a prendre aquesta decisió pensant en la salut de tothom.

Des de l’Ajuntament de Forcall i la Confraria de la Santantonà seguirem sumant idees, esforços i treball per a donar suport a la festa de Sant Antoni.

Esperem que l’any que ve tot estiga amanit per a celebrar Sant Antoni amb totes les garanties sanitàries i sense posar en risc la salut.

Forcall, a 26 de desembre de 2020
Dia del Maio
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!