Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > El Maio i les Costelles ja estan a la Plaça.
[ Publicada el 30/12/2014 a les 18:15:00 ]
El Maio i les Costelles ja estan a la Plaça.
Dissabte passat, 27 de desembre, als carrers de Forcall es va tornar a escoltar el so de l'Esquellot anunciant un dels esdeveniments més importants, i amb més significat històric dels quals es duen a terme abans de la celebració de la festa de la Santantonà: la tala dels pins (el "Maio" i "Els Costelles") que formaran part de l'estructura de la Barraca.
Com cada any, i com marca la tradició, la jornada va començar amb la despertà, on un grup de membres de la Santantonà portant l'Esquellot va ser recorrent els carrers del poble anunciant que era el dia d'anar a tallar els pins per construir la Barraca.
Aquest any, el lloc triat per tallar els pins (cedits pel seu propietari) va ser el Mas de Carbó.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    [ Publicada el 03/04/2019 a les 00:00:23 ]
    A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    Els darrers anys, la Confraria de la Santantonà organitza el concurs de fotografia de Sant Antoni 2019.Durant els dies de Setmana Santa es fallaran els premis. Queda poc més d'una setmana per tancar la recepció...