Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Notí­cies variades
[ Publicada el 12/05/2019 a les 08:00:00 ]
Notí­cies variades
Els treballs per a organitzar les celebracions santantonenques van de menys a més a Forcall. Una vegada anunciada la majoralia de l'any següent -en aquest cas 2020-, majoralesses i majorals inicien les tasques per tenir tot en marxa per al cap de setmana de Sant Antoni. L'any vinent la festa comprendrà  els dies 17, 18, 19 i 20 de gener.

Els primers actes son per recaptar fons i relacionats amb el cicle litúrgic forcallà. Preparar i vendre les paperetes per al sorteig del corder, la processó de l'Encontre -enguany la pluja no va permetre l'eixida de la corrua- i la rogativa a l'ermita de la Verge de Consolació dilluns de Pasqua amb els tradicionals cacaus, abadejo i vi.

Mentre, la majoralia 2019 va acomiadar-se amb la rogativa i el repartiment del rotllo a Sant Marc dissabte 27 d'abril. Des d'aquest espai us felicitem i agraïm el vostre treball vers la festa.

Ahir, rogativa a Sant Cristòfol; la majoralia 2020 va sortejar el corder. Pocs minuts després coneixí­em on s'havia venut i quines eren les persones afortunades. El número afortunat 0125! Felicitats.

Molt prompte seguiran els preparatius amb la continuació del cicle processonal i la loteria de Nadal.

La majoralia 2020 aprofita aquest espai per agrair-vos l'extraordinària col·laboració.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majorals de Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 06/05/2020 a les 11:00:00 ]
    Majorals de Sant Antoni 2021
    Un any més, la Santantonà de Forcall tindrà majorals de Sant Antoni. Sempre és una notícia ben rebuda. La festa més estimada de l'hivern tindrà organitzadors.