Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Donatiu per a la Confraria de la Santantonà
[ Publicada el 04/10/2016 a les 23:59:00 ]
Donatiu per a la Confraria de la Santantonà
Forcall va ser una pedrera comarcal de gaiteros i tabalers des dels anys 60 del segle XX fins la dècada dels 90. La manca d'oportunitats va fer que moltes persones deixaren el poble amb mal regust. Entre d'elles, també alguns músics van cercar els recursos per tirar endavant les seues famílies lluny de la nostra vila.
L'any 1999 es va reprendre l'escola de gaita i tabal amb un èxit rotund que ha perdurat fins l'actualitat El professor era i actualment encara és José Vicente Castel. Ell ha redoblat esforços per mantenir i ensenyar tot aquest patrimoni immaterial. Entrevistes als músics més veterans, milers de classes a quasi tots els pobles de la comarca, arranjament i transcripció de tocates...
Després de diferents entrevistes amb Miguel Carceller, Felipe Edo, Leoncio Piquer i Víctor M Cardona ha fet un recull d'una quarantena de melodies forcallanes que ha agrupat en un dossier. Una còpia l'ha donada a la Confraria de la Santantonà i prompte passarà a formar part de l'arxiu de la festa.
Moltes gràcies pel teu treball i felicitats per la teua contribució al revifament d'aquests instruments tan nostres.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • La majoralia continua treballant
    [ Publicada el 18/10/2018 a les 17:30:00 ]
    La majoralia continua treballant
    A tres mesos del dia de la Santantonà, els majorals de Sant Antoni continuen treballant intensament en algunes de les tasques imprescindibles per a la festa. Encara que de vegades no són massa destacades; cada actuació és...