Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Triant maio i costelles
[ Publicada el 25/12/2016 a les 08:30:00 ]
Triant maio i costelles
Els dos mesos previs al Sant Antoni forcallà les tasques s'acumulen per als majorals. Tot i que en estar ben organitzats la feina va endavant sense problemes.
Cal elaborar la confitura, mirar els pins per a la barraca, tancar la loteria, passar a captar... i moltes altres feines, de vegades poc visibles, però imprescindibles.
Ahir, a una setmana de la "tallà" del maio, la majoralia va eixir al bosc per visitar el lloc on es tallaran els pins per a la barraca. Aquesta feina poc visible i desconeguda de no haver estat majorals és fonamental. S'ha de demanar permís als propietaris, sol·licitar l'autorització als forestals i triar set pins en funció de la necessitat i dels coneixements que tenen alguns dels integrants de la Santantonà i que els més veterans i experts ensenyen als novells.
Només ens caldrà esperar una setmana per veure els esvelts pins exposats públicament a la plaça Major.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Loteria de Nadal
    [ Publicada el 23/10/2022 a les 21:00:00 ]
    Loteria de Nadal
    Des de fa unes setmanes, podeu comprar la loteria de Nadal 2022 als establiments del poble per a col·laborar en Sant Antoni 2023. Els majorals ja estan preparant la festa des de fa molts mesos.