Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > El maio 2022 a la plaça
[ Publicada el 19/12/2021 a les 12:00:00 ]
El maio 2022 a la plaça
La tradició consuetudinària marca en roig el 26 de desembre -pocs dies després del solstici d'hivern- com el dia d'anar a tallar el maio i les costelles. Com tothom sap les celebracions s'adapten a les persones i als temps. Enguany majorals i Santantonà van decidir anar dissabte 18 de desembre perquè el 26 serà diumenge.

Així a les 7 del matí i amb puntualitat l'esquellot va tornar a inundar la vila d'il·lusió, d'esperança, de motivació per a tornar a reviure el petit milacre que és la festa de Sant Antoni a Forcall. Visita a alguns cellers i cafè amb pastes al pavelló de festes.

Quan tothom estava enllestit i les eines amanides es va pujar al bosc de Saranyana a tallar els set pins que bastiran la barraca divendres 14 de gener. Sense cap contratemps es va finalitzar la feina cap a migdia.

Cap a les 17 h; mestres, oficials i aprenents van dipositar els pins inerts, la natura reviurà el dia de la Santantonà, amb el component extraordinari que un grup gran de dones joves van col·laborar descarregant el darrer dels pins. Esperem que esdevingue un punt d'inflexió en la festa pel que fa a la participació femenina.

El dia es va tancar amb el Grup Caramelo i la discomòbil DML al pavelló de festes amb les mesures corresponents a la situació. Magnífica iniciativa per a cloure la jornada.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!