Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > A tallar el Maio!
[ Publicada el 15/12/2015 a les 20:30:00 ]
A tallar el Maio!
El proper dissabte 26 de desembre la Santantonà anirà al bosc de Saranyana a tallar el maio i les costelles per a la barraca.
De bon matí, la Santantonà eixirà al bosc de Saranyana a tallar els set pins. Fonamentalment, el maio ha de ser gruixut, recte i llarg. Les sis costelles han de ser més primes, però també cal que siguen rectes i llargues. La mesura dels pins oscil·la entre els 10 i els 14 metres. Persones qualificades trien els pins que després formaran l'esquelet de la barraca.
Després de tallats i pelats, són carregats a un tractor. Seguidament es transporten als afores del poble. Després de dinar la Santantonà els dipositarà a la plaça Major.
Fa uns anys, l'entrada del maio era un esdeveniment que convocava a la plaça a moltíssims forcallans i forcallanes. Tothom deixava els respectius treballs per veure i comentar els majestuosos pins tallats.
Per la nit, la majoralia ha preparat una revetlla amb l'orquestra Oceanic. Cal allargar la jornada festiva a les portes de Sant Antoni.
Enguany, els pins han estat donats per Francisco Viñals i la seua família.

Foto: Vicent Xavier Fas
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Notícies variades
    [ Publicada el 24/06/2019 a les 20:00:00 ]
    Notícies variades
    L'inici de l'estiu és una època en què Sant Antoni queda molt lluny -set mesos-, però les rutines santantonenques no es poden aturar. La majoralia 2020 segueix amb els passos habituals.