Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > A tallar el Maio!
[ Publicada el 15/12/2015 a les 20:30:00 ]
A tallar el Maio!
El proper dissabte 26 de desembre la Santantonà anirà al bosc de Saranyana a tallar el maio i les costelles per a la barraca.
De bon matí, la Santantonà eixirà al bosc de Saranyana a tallar els set pins. Fonamentalment, el maio ha de ser gruixut, recte i llarg. Les sis costelles han de ser més primes, però també cal que siguen rectes i llargues. La mesura dels pins oscil·la entre els 10 i els 14 metres. Persones qualificades trien els pins que després formaran l'esquelet de la barraca.
Després de tallats i pelats, són carregats a un tractor. Seguidament es transporten als afores del poble. Després de dinar la Santantonà els dipositarà a la plaça Major.
Fa uns anys, l'entrada del maio era un esdeveniment que convocava a la plaça a moltíssims forcallans i forcallanes. Tothom deixava els respectius treballs per veure i comentar els majestuosos pins tallats.
Per la nit, la majoralia ha preparat una revetlla amb l'orquestra Oceanic. Cal allargar la jornada festiva a les portes de Sant Antoni.
Enguany, els pins han estat donats per Francisco Viñals i la seua família.

Foto: Vicent Xavier Fas
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Loteria de Nadal
    [ Publicada el 23/10/2022 a les 21:00:00 ]
    Loteria de Nadal
    Des de fa unes setmanes, podeu comprar la loteria de Nadal 2022 als establiments del poble per a col·laborar en Sant Antoni 2023. Els majorals ja estan preparant la festa des de fa molts mesos.