Amb una visiˇ epidŔrmica Ús possible que la festa ens semble una espÚcie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I Ús veritat que tÚ molt del que hem dit, perˇ tambÚ tÚ moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri BouchÚ Peris - "La SantantonÓ i el foc a Forcall"
VostŔ estÓ en > Inici > Actualitat > Dia del maio, 23 de desembre
[ Publicada el 02/11/2017 a les 20:30:00 ]
Dia del maio, 23 de desembre
Per a l'ediciˇ del 2018, SantantonÓ i majoralia eixiran a buscar el maio i les costelles dissabte 23 de desembre. Com sap tothom la data tradicional del 26 de desembre es trasllada segons la decisiˇ dels majorals de cada any, ja que molts components de la SantantonÓ no viuen habitualment a Forcall per motius laborals o d'estudis.
De matÝ, es traurÓ per primera vegada l'esquellot. DesprÚs de reunir-se, s'anirÓ al bosc per tallar el maio i les sis costelles.

Quasi coincidint amb el solstici d'hivern es produirÓ la tala dels pins -mort de la natura- que renaixerÓ el dia de la SantantonÓ amb la plantada del maio.

A la vesprada, els set pins es deixaran cerimonialment a la plaša Major esperant la construcciˇ de la barraca.
La jornada finalitzarÓ al pavellˇ de festes amb l'orquestra La Musa a cÓrrec dels majorals 2018 -Confraria de la SantantonÓ-.
Us esperem!
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • A Pasqua es fallar├á el Concurs de Fotografia 2019
    [ Publicada el 03/04/2019 a les 00:00:23 ]
    A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    Els darrers anys, la Confraria de la Santanton├á organitza el concurs de fotografia de Sant Antoni 2019.Durant els dies de Setmana Santa es fallaran els premis. Queda poc m├ęs d'una setmana per tancar la recepci├│...