Amb una visiˇ epidŔrmica Ús possible que la festa ens semble una espÚcie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I Ús veritat que tÚ molt del que hem dit, perˇ tambÚ tÚ moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri BouchÚ Peris - "La SantantonÓ i el foc a Forcall"
VostŔ estÓ en > Inici > Actualitat > Dia del maio, 23 de desembre
[ Publicada el 02/11/2017 a les 20:30:00 ]
Dia del maio, 23 de desembre
Per a l'ediciˇ del 2018, SantantonÓ i majoralia eixiran a buscar el maio i les costelles dissabte 23 de desembre. Com sap tothom la data tradicional del 26 de desembre es trasllada segons la decisiˇ dels majorals de cada any, ja que molts components de la SantantonÓ no viuen habitualment a Forcall per motius laborals o d'estudis.
De matÝ, es traurÓ per primera vegada l'esquellot. DesprÚs de reunir-se, s'anirÓ al bosc per tallar el maio i les sis costelles.

Quasi coincidint amb el solstici d'hivern es produirÓ la tala dels pins -mort de la natura- que renaixerÓ el dia de la SantantonÓ amb la plantada del maio.

A la vesprada, els set pins es deixaran cerimonialment a la plaša Major esperant la construcciˇ de la barraca.
La jornada finalitzarÓ al pavellˇ de festes amb l'orquestra La Musa a cÓrrec dels majorals 2018 -Confraria de la SantantonÓ-.
Us esperem!
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Not├â┬şcies variades
    [ Publicada el 24/06/2019 a les 20:00:00 ]
    Not├â┬şcies variades
    L'inici de l'estiu ├ęs una ├Ępoca en qu├Ę Sant Antoni queda molt lluny -set mesos-, per├▓ les rutines santantonenques no es poden aturar. La majoralia 2020 segueix amb els passos habituals.