Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Curset de tabal i gaita 18-19
[ Publicada el 05/09/2018 a les 14:00:00 ]
Curset de tabal i gaita 18-19
Durant molts anys, la Confraria de la Santantonà ha ofert la possibilitat d'aprendre a tocar els instruments forcallans més tradicionals. Per al proper curs, seguirem aprenent de la mà de José Vicente Castel qui ha dedicat moltes hores a la docència d'ambdós instruments. Ell ha estat fonamental per al augment de músics tradicionals a la comarca dels Ports. Pocs són els pobles on no tinguen cap alumne o alumna.

La gaita i el tabal, amb les rondes i les bandes omplien de música les festes i els carrers dels pobles dels Ports. Altres persones van ser fonamentals en la conservació de les melodies. Tabalers i gaiters que van aprendre d'oïda o al servei militar, ells van permetre que actualment aquestes tocates continuen sonant als pobles portencs.

Qualsevol persona interessada pot aprendre. Les classes seran les vesprades del cap de setmana al pavelló de festes i s'allargaran durant tot el curs escolar -des de setembre a juny-.

Sempre queda per aprendre i millorar. Sant Antoni i les Festes Patronals són els dies on aquest grup de músics s'escolten més sovint; encara que al llarg de l'any hi ha altres eixides.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!