Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Cremaller d'honor 2016
[ Publicada el 04/10/2015 a les 13:30:00 ]
Cremaller d'honor 2016
Jaime Peñarroya Carbó ha estat designat Cremaller d’Honor 2016. L’Ajuntament de Forcall, la Confraria de la Santantonà i els Majorals 2016 (Santantonà) van decidir unànimement concedir el guardó al forcallà.
Jaime Peñarroya i Rosa Maria Fabregat van ser majorals l’any 1978, època en què la festa ni molt menys estava tan ufanosa com actualment. Va influir decisivament, amb altres autoritats locals, en l’auge de la Santantonà. Nombroses vegades va fer publicitat del Sant Antoni a personalitats que visitaven Forcall. Durant la seva trajectòria gastronòmica al Mesó de la Vila, Jaime i la seva família van exportar el nom de Forcall i va posar en el mapa la nostra vila. Col·laborador altruista en tot allò relacionat amb Forcall en general i amb la Santantonà en particular.
Felicitats Jaime. Aquesta felicitació s’estén a tota la família.
El lliurament del guardó tindrà lloc la vesprada de divendres 15 de gener –dia de la Santantonà- en plenes festes de Sant Antoni Abat 2016.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • La majoralia 2024 comença a treballar
    [ Publicada el 11/03/2023 a les 13:00:00 ]
    La majoralia 2024 comença a treballar
    Com cada any a les portes de Pasqua, els majorals de Sant Antoni inicien les tasques prèvies per a ajuntar diners que després finançaran la festa. El sorteig del corder és el primer pas.