Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La confitura espera el dia de la Rotlleta
[ Publicada el 10/12/2021 a les 21:00:00 ]
La confitura espera el dia de la Rotlleta
El pont de desembre va tenir un punt dolç pel que fa a la festa de Sant Antoni. Els majorals 2022 i moltes persones voluntàries es van organitzar per a elaborar la confitura que farcirà les coquetes el dia 8 de gener, dia de la Rotlleta.

La setmana prèvia, les carabasses es van netejar, tallar i posar en llandes. Les van portar a coure, triar closca, llavors i posar a escórrer. D'aquesta manera el primer ingredient ja estava en marxa.

Alguns agricultors de la vila van treballar els mesos precedents per a tenir la collita de carabasses enllestida per a les darreres setmanes de l'any.

Dissabte per la vesprada, al pavelló de festes, una bona colla es va posar a la feina per barrejar la carabassa, la mel i el sucre. Remenant a foc lent fins que la barreja va arribar al punt òptim de cocció.

La confitura farcirà les coquetes el dia de la Rotlleta -8 de gener-. Aquests dolços seran repartits durant el cap de setmana festiu que forcallanes i forcallans esperen amb moltíssima il·lusió després de l'absència festiva de gener del 2021.

Fotos: V Artola
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!