Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La confitura enllestida per a la "Pastà"
[ Publicada el 06/12/2016 a les 17:00:00 ]
La confitura enllestida per a la "Pastà"
Quan s'acaba l'any les feines santantonenques s'acumulen, encara que amb bona organització i àmplia col·laboració -que mai falta- tot es fa millor.
Els majorals van recollir les carabasses després de mimar tot el procés agrícola. La setmana anterior van tallar, van portar al forn, netejaren i picaren els grocs fruits transformant les carabasses en pasta que calia escórrer.
I dissabte calia barrejar els coneguts ingredients -carabassa, mel i sucre- en les proporcions justes per aconseguir la preada mescla.
Moltes persones dirigides per la majoralia van deixar les tasques enllestides. En acabar sopar per als col·laboradors.
Ara la confitura caurà mes i mig en letargia en un lloc net, fresc i eixut fins la "Pastà" de la rotlleta.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    [ Publicada el 03/04/2019 a les 00:00:23 ]
    A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    Els darrers anys, la Confraria de la Santantonà organitza el concurs de fotografia de Sant Antoni 2019.Durant els dies de Setmana Santa es fallaran els premis. Queda poc més d'una setmana per tancar la recepció...