Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La confitura enllestida per a la "Pastà"
[ Publicada el 06/12/2016 a les 17:00:00 ]
La confitura enllestida per a la "Pastà"
Quan s'acaba l'any les feines santantonenques s'acumulen, encara que amb bona organització i àmplia col·laboració -que mai falta- tot es fa millor.
Els majorals van recollir les carabasses després de mimar tot el procés agrícola. La setmana anterior van tallar, van portar al forn, netejaren i picaren els grocs fruits transformant les carabasses en pasta que calia escórrer.
I dissabte calia barrejar els coneguts ingredients -carabassa, mel i sucre- en les proporcions justes per aconseguir la preada mescla.
Moltes persones dirigides per la majoralia van deixar les tasques enllestides. En acabar sopar per als col·laboradors.
Ara la confitura caurà mes i mig en letargia en un lloc net, fresc i eixut fins la "Pastà" de la rotlleta.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Loteria de Nadal
    [ Publicada el 23/10/2022 a les 21:00:00 ]
    Loteria de Nadal
    Des de fa unes setmanes, podeu comprar la loteria de Nadal 2022 als establiments del poble per a col·laborar en Sant Antoni 2023. Els majorals ja estan preparant la festa des de fa molts mesos.