Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Les carabasses quasi estan a punt
[ Publicada el 20/09/2016 a les 23:00:00 ]
Les carabasses quasi estan a punt
Durant la primavera, alguns agricultors forcallans mai s'obliden de sembrar unes menudes llavors que han guardat de les carabasses d'altres anys. Només cal fer un menut solc no massa profund i tapar les pipes. Després de regar-les -tot i que aquest estiu ha estat especialment eixut-, entrecavar-les i mimar-les durant quasi mig any. Els grocs fruits estan a punt de ser recol·lectats i emmagatzemats. En uns mesos, quan comence el fred, els majorals s'encarregaran de fer la confitura que farcirà les coquetes. Els majorals repartiran les dolces pastes els dies 13, 14 i 15 de gener en els diferents actes santantonencs. Mentre les dones convidades per la majoralia les hauran elaborat dissabte 7 de gener.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    [ Publicada el 03/04/2019 a les 00:00:23 ]
    A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    Els darrers anys, la Confraria de la Santantonà organitza el concurs de fotografia de Sant Antoni 2019.Durant els dies de Setmana Santa es fallaran els premis. Queda poc més d'una setmana per tancar la recepció...