Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La "captà"
[ Publicada el 26/12/2016 a les 16:00:00 ]
La "captà"
La dècada dels 70 va portar molts canvis a la festa de Sant Antoni. Van desaparèixer la majoria dels donatius en espècie a la "captà", els majorals van deixar de vendre llenya -font important de finançament de la festa fins aleshores-, la Santantonà va deixar de celebrar-se 16, 17 i 18 de gener canviant al cap de setmana...
Les celebracions han sabut adaptar-se als temps. Fa encara més anys, la "captà" es feia a l'agost. Quan les feines agrícoles més importants estaven acabades: sega i trilla. El blat o altres cereals eren donatius freqüents. L'economia ha canviat molt i quasi tots els donatius són pecuniaris.
Dissabte 24, diumenge 25 i dilluns 26 la majoralia de Sant Antoni 2017 està aprofitant per passar a captar. El proper cap de setmana acabaran de captar a la resta de cases.
Si algú no té el programa l'Ajuntament i l'oficina de Turisme sempre tenen algun exemplar. I el dia de la barraca, si fa bon temps, hi haurà una paradeta a la plaça.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    [ Publicada el 03/04/2019 a les 00:00:23 ]
    A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    Els darrers anys, la Confraria de la Santantonà organitza el concurs de fotografia de Sant Antoni 2019.Durant els dies de Setmana Santa es fallaran els premis. Queda poc més d'una setmana per tancar la recepció...