Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La Santantonada de Forcall a les III Jornades d'estudi sobre la festa de Sant Antoni
[ Publicada el 13/01/2014 a les 11:00:00 ]
La Santantonada de Forcall a les III Jornades d'estudi sobre la festa de Sant Antoni
Des del moment que a Canals van decidir organitzar les III Jornades d'estudi sobre de la festa de Sant Antoni Abat es van posar en contacte amb l'Ajuntament i amb la Confraria. Cal dir que les anteriors jornades s'havien celebrat a Ascó (2006) i Manacor (2009).
De seguida vam pensar que seria adequat enviar una comunicació de la Santantonada i del poble. Cap a octubre es va enviar un resum d'un foli i a meitat més de novembre vam enviar la comunicació. Un breu resum de la festa en quinze folis realitzat per Juan Manuel Segura i Ximo Segura.
Les jornades es van iniciar divendres a les 17:30 amb una xerrada inaugural a càrrec d'Alfons Llorens. Tot seguit es van presentar els resums de diferents comunicacions. Per finalitzar la jornada, els assistents vam visitar la construcció de la foguera.
Dissabte es va iniciar a les 10:15 amb la xerrada de Jesús Huguet del Consell Valencià de Cultura. Tot el dia va continuar amb els resums de les comunicacions. Destacar el cant de l'himne de Sant Antoni Abat de Canals a càrrec d'un cor infantil.
El punt final va ser un cant d'albades.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!