Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > A la recerca de majorals
[ Publicada el 25/02/2017 a les 17:00:00 ]
A la recerca de majorals
L’única mala noticia del Sant Antoni 2017 va ser que no tindrem majorals per al 2018. Les celebracions van ser molt lluïdes. Tot i el fred, vam gaudir novament d’unes magnes commemoracions i una festa brillant.
La Confraria de la Santantonà segueix apostant per la difusió de la festa de Sant Antoni. Com ja sabeu, dimecres 11 de gener al matí vam estar aprenent i explicant la Santantonà a tot l’alumnat de l’escola de Forcall. La vesprada del dia 12 de gener vam realitzar un acte a Puçol (Horta Nord). Durant el mes de febrer hem enviat fotografies a la Universitat Politècnica de València (UPV) i a la Casa Pare Ginard. Museu de la Paraula, de Sant Joan (Mallorca). Com hem difós mitjançant les xarxes socials, en pocs dies presentarem una comunicació al II Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània a Reus. Si ens l’accepten anirem a exposar-la a finals de maig. Avui mateix (dissabte 25 de febrer) anirem a Mirambell. A banda tenim altres tasques i idees que anirem desgranant a poc a poc.
El tema més important d’aquesta notícia és la convocatòria d’una Junta Extraordinària de totes les persones associades de la Confraria de la Santantonà el proper dissabte 4 de març a les 20h al saló d’actes de l’Ajuntament de Forcall. L’ordre del dia només tindrà un punt: buscar organitzadors per a la Santantonà 2018. Mirarem d’aportar idees per als anys que no hi haurà majorals voluntaris.
Us animem a participar, ja que el tema és de vital importància.
Vídeo relacionat amb la noticia
La Santantonà a vista d'ocell
La festa va modernitzant-se amb els temps i enguany la Confraria de la Santantonà va decidir contractar els serveis de Drone Filmers per visualitzar imatges de la celebració que no s'havien vist mai. A gaudir-les.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    [ Publicada el 29/05/2023 a les 11:00:00 ]
    Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    Autor. Jesús Fabregat