Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Arxiu artístic i documental de Sant Antoni
[ Publicada el 16/10/2014 a les 20:50:00 ]
Arxiu artístic i documental de Sant Antoni
La Confraria de la Santantonà té una vida llarga relacionada amb el Sant Antoni forcallà. Molts són els temes tractats; de vegades, encertats i, altres, errats.
En aquest text us volem contar que la junta actual -seguint i reprenent iniciatives d'equips anteriors- compta entre les seves tasques reunir patrimoni artístic relacionat amb la festa. Pel que fa a aquest aspecte, alguns artistes locals ens han oferit els seus treballs que algunes persones de la localitat ja coneixen.
També tenim la responsabilitat d'estudiar-la. Per això, des de la nostra entrada a la junta ens hem preocupat de crear un fons documental de la festa conjuntament amb l'Ajuntament de Forcall. Tothom que hi estigue interessat pot consultar el fons que consta de llibres, discos compactes de vídeo i música i vídeos VHS entre d'altres. A hores d'ara tenim al voltant de quaranta referències.
La intenció és seguir ampliant les obres artístiques i el fons documental per tenir més informació de la festa de Sant Antoni. Si voleu contribuir a ampliar el fons o sabeu d'alguna publicació interessant no dubteu en dir-ho. Tota aportació és benvinguda.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    [ Publicada el 29/05/2023 a les 11:00:00 ]
    Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    Autor. Jesús Fabregat