Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Amaniments finalitzats
[ Publicada el 08/01/2017 a les 09:00:00 ]
Amaniments finalitzats
Tothom que ha passat per la majoralia sap perfectament que la recta final de la festa s'inicia amb la "tallà" del maio. Des d'eixe moment, les feines es multipliquen: encarregar desenes de productes, preparar ingredients, estris, parlar amb col·laboradors, rematar l'organització... A més, enguany els majorals davant la manca d'arrendataris del Forn de la Vila havien de proveir-se de llenya i abotar el forn. Algun imprevist va sorgir, però ahi està l'empenta d'un poble i dels membres de la Santantonà i altres persones voluntàries per ajudar en allò que calgue -com ha de ser- per a la festa més notable del calendari forcallà.
Aquest cap de setmana tot ha anat rodat, calie fer l'últim i més enèrgic dels amaniments -la "pastà" de la Rotlleta-. L'enorme col·laboració ha estat el millor aval que pot tenir la nostra festa.
Com va escriure Víctor Amela al pròleg del llibre La Santantonada de Forcall (2011): "És una festa que no morirà mai, és l'ànima de Forcall..."
Ara, només ens queda gaudir del cap de setmana de Sant Antoni; col·laborar en el que puguem; reviure el tresor heretat i compartir amb veïns, nouvinguts, familiars i amics la Santantonà 2017.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    [ Publicada el 29/05/2023 a les 11:00:00 ]
    Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    Autor. Jesús Fabregat