Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Notícies variades
[ Publicada el 24/06/2019 a les 20:00:00 ]
Notícies variades
El cicle anual santantonenc no para per estar a l'estiu. Els majorals i les majoralesses 2020 continuen amb els preparatius de cara a la festa més estimada de l'hivern.

Els darrers dies una de les tasques és visitar les carabasses sembrades: regar i convoiar aquestes plantes per a poder collir els grans i grocs fruits en uns mesos -si la climatologia acompanya-. Agrair a les persones que col·laboren habitualment el seu compromí­s amb la festa.

Ahir mateix, majoralesses, majorals i famílies van participar en la processó del Corpus Christi i el Cor de Jesús amb els característics altars i els angels llençant pètals de rosa que deixen una fragància coneguda pels carrers.

Les següents activitats seran la loteria de Nadal i les processons del cicle litúrgic forcallà, tot i que hauran de mirar de reüll algun amaniment més.

A banda, el passat cap de setmana la Confraria de la Santantonà  va posar punt i seguit a un altre curset de gaita i tabal. Si tot segueix l'ordre habitual, tindrà  continuïtat a setembre.

Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majorals de Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 06/05/2020 a les 11:00:00 ]
    Majorals de Sant Antoni 2021
    Un any més, la Santantonà de Forcall tindrà majorals de Sant Antoni. Sempre és una notícia ben rebuda. La festa més estimada de l'hivern tindrà organitzadors.