Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Notícies variades
[ Publicada el 24/06/2019 a les 20:00:00 ]
Notícies variades
El cicle anual santantonenc no para per estar a l'estiu. Els majorals i les majoralesses 2020 continuen amb els preparatius de cara a la festa més estimada de l'hivern.

Els darrers dies una de les tasques és visitar les carabasses sembrades: regar i convoiar aquestes plantes per a poder collir els grans i grocs fruits en uns mesos -si la climatologia acompanya-. Agrair a les persones que col·laboren habitualment el seu compromí­s amb la festa.

Ahir mateix, majoralesses, majorals i famílies van participar en la processó del Corpus Christi i el Cor de Jesús amb els característics altars i els angels llençant pètals de rosa que deixen una fragància coneguda pels carrers.

Les següents activitats seran la loteria de Nadal i les processons del cicle litúrgic forcallà, tot i que hauran de mirar de reüll algun amaniment més.

A banda, el passat cap de setmana la Confraria de la Santantonà  va posar punt i seguit a un altre curset de gaita i tabal. Si tot segueix l'ordre habitual, tindrà  continuïtat a setembre.

Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Concurs de dibuix Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 14/01/2021 a les 23:00:00 ]
    Concurs de dibuix Sant Antoni 2021
    La Confraria de la Santantonà posa en marxa un concurs de dibuix amb la temàtica de Sant Antoni a Forcall.