Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Els majorals 2016 han elaborat la confitura
[ Publicada el 06/12/2015 a les 00:30:00 ]
Els majorals 2016 han elaborat la confitura
A Forcall, la festa de Sant Antoni es viu durant tot l'any. A la primavera se sembren les llavors de carabassa, amb tota la cura necessària per obtenir una producció suficient per a elaborar la confitura. Molts agricultors col·laboren amb la festa oferint els grocs fruits. Després de recollir-les, emmagatzemar-les i vigilar-les cal fer la confitura.
Es renten, trossegen i fiquen a les llandes per coure-les als forns del poble. Més tard se separa la carabassa de llavors, fils i pell. Cal picar-la i escòrrer el resultat per obtenir el primer ingredient.
Pocs dies després, les avesades mans forcallanes mesclaran sucre, mel i carabassa per obtenir-ne una melmelada d'un color marron fosc i una flaire molt característica.
Aquesta mixtura farcirà les coquetes destinades als participants i als col·laboradors de la festa.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majorals de Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 06/05/2020 a les 11:00:00 ]
    Majorals de Sant Antoni 2021
    Un any més, la Santantonà de Forcall tindrà majorals de Sant Antoni. Sempre és una notícia ben rebuda. La festa més estimada de l'hivern tindrà organitzadors.