Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Agenda de la Santantonà
Agenda de la Santantonà
Esdeveniments
20
Gener
2018
08:00:00
Diada de Sant Antoni
La jornada dedicada al Sant s'inicia a les 8:00 hores del matí amb la diana dels gaiteros i els tabalers. Els actes religiosos són la missa solemne i la processó dedicada a Sant Antoni Abat. Seguidament, repartiment de pastes. La cercavila recorrerà els carrers de costum a migdia.
Per la vesprada serà l'hora de la sembra. Al capvespre la Vida del Sant ens permetrà gaudir de teatre popular. El ball rodat donarà vistositat i colorit a la nit de dissabte.
Finalitzarem la jornada al pavelló de festes amb l'orquestra Xtra i discomòbil (entrada gratuïta).
21
Gener
2018
13:00:00
Dia dels Botets
De matí es prepararà la rostida de xulles acompanyades de vi, allioli, olives i pa. A migdia, dinar popular a la plaça Major. Per la vesprada els Botets tancaran la festa amb les curses, les olles i els botets.
22
Gener
2018
11:00:00
Dia dels Confrares Difunts
Durant el matí posterior al cap de setmana festiu es tanca oficialment el Sant Antoni, però s'inicia un nou cicle santantonenc.
Només hi ha un acte, la missa en honor dels Confrares Difunts en la qual s'anomenen els majorals per a l'any següent.
Es tracta d'un acte senzill i poc participat encara que és fonamental per a la continuïtat de la Santantonà.
02
Abril
2018
16:30:00
Rogativa a l'ermita
Com és tradició, dilluns de Pasqua per la vesprada es pujarà a l'ermita de la Consolació. Després de la missa, els majorals de Sant Antoni 2018 oferiran vi, cacaus i abadejo.
Comparteix aquesta pàgina a les xarxes socials